King me! - Un jeu de dames

Thursday, May 1, 2008

Version française en bas de page

I finished the wackiest looking thing I ever knit yesterday. 

It’s supposed to be a checker board. That's supposed to be square. But instead it resembles an amoeba wearing a gingham jacket. This could be because:
1. I did not use the recommend yarn, nor the recommended gauge.
2. I used two yarns of *different* gauges. I don’t know what I was thinking.
3. I discarded the pattern 4 inches in and never looked back. And yet this is the same pattern that is described in Ravelry as “the perfect project to practice following a pattern precisely the whole way through”.
4. I was in complete denial that it might now become square by a firm blocking. Never mind that it’s cotton, and that its 3 inches longer than it is wide.
So when I started to knit the pouch for the board, you’d think I’d learn from my mistakes and actually followed instruction. But instead I reasoned "I don’t have 6 DPNs in the same size. I’ll just replace one with a size bigger. No biggie." And then 3 inches in  I stop looking at the pattern.


I might frog the seam gusset that the braid passes through and knit another stripe, while decreasing dramatically so that there is less fabric scrunching at the top and keeping the bag from closing properly.
Or I might not. Because the recipient of this set is lovely little boy named Ethan who just turned 5, and he just might like the wackiness of it all.

I needed a little pick-me-up after I realized the extent of the messiness of all of the above, so I made cookies. Yogurt cookies!



You can find the recipe these are based on here:
http://allrecipes.com/Recipe/Yogurt-Chocolate-Chip-Cookies/Detail.aspx

I made so many changes (to make them a tad healthier) that I've included my version below:

INGREDIENTS

  • 1/3 cup packed brown sugar
  • 1/4 cup olive oil margarine
  • 1/2 cup plain nonfat yogurt
  • 4 teaspoons vanilla extract
  • 1 3/4 cups whole wheat flour
  • 1/2 teaspoon baking powder
  • 2 cups semisweet chocolate chips
  1. Preheat the oven to 375 degrees F (190 degrees C). Grease cookie sheets.
  2. In a medium bowl, cream together the brown sugar, olive oil and margarine. Stir in yogurt and vanilla. Combine the flour and baking powder; stir into the creamed mixture and then mix in chocolate chips. Drop by heaping tablespoon (I like my cookies big!!) 2 inches apart onto the cookie sheets.
  3. Bake for 8 to 10 minutes, until the edges begin to brown.

********************************************************************************

Je viens de terminer le projet le plus bizarre! C'est un jeu de dames. Du moins c'est supposé ressembler un jeu de dame. Malheureusement,
1. Je n'ai pas utilisé ni la laine, ni la tension recommandées.
2. J'ai utilisé deux laines d'épaisseurs complètement différentes!
3. Après avoir tricoté quelques centimètres, j'ai ignoré le patron. Même si on écrit sur Ravelry que ce patron mérite une attention constante!
4. Tout au long j'ai refusé d'accepter que je ne finirais pas avec un carré. Je me consolais en disant qu'un bon blocage arrangerait le tout. Même s'il s'agit de coton et non de laine, et même si j'avais 15 centimètres de plus de longueur que de largeur.

Ensuite j'ai commis les mêmes erreurs pour le sac. Le sac ne se ferme pas complètement car le rebord est trop bouffant, trop épais. J'ai tort d'être surprise et déçu du résultat, puisque tout aurait pu être évité si je m'étais servie d'un peu de bon sens. Peut-être que j'arrangerai de sac avant de l'envoyer, peut-être pas. Parce que le destinataire est un charmant petit garçon nommé Ethan, qui vient tout juste d'avoir 5 ans. Et les petits garçons aiment souvent les jeux bizarres!

Tout de même, j'avais besoin de me remonter le moral un peu donc j'ai fait de la popote! Des biscuits au yogourt et aux brisures de chocolat!

La recette originale sur laquelle je me suis basée se trouve ici: http://www.blogger.com/post-create.g?blogID=8199249198686918222
J'ai changé tant d'aspects à cette recette que je partage ma version ci-dessous:


INGRÉDIENTS
  • 1/3 tasse de cassonade
  • 1/4 tasse margarine à l'huile d'olive
  • 1/2 tasse de yogourt nature, sans gras
  • 4 cuillères à thé d'extrait de vanille
  • 1 3/4 tasses de farine à blé entier
  • 1/2 cuillère à thé de poudre à pâte
  • 2 tasses de brisures de chocolat
  1. Préchauffez le four à 375° F. Bien huiler une plaque à biscuits.
  2. Dans un bol de taille moyenne, bien mélanger la margarine et la cassonade. Ajouter le yogourt et la vanille, bien mélanger de nouveau. Combiner la farine et la poudre à pâte dans un autre bol, ensuite ajouter au mélange. J'aime Incorporer les brisures de chocolat.
  3. Déposer sur une plaque à biscuits par cuillèrée à table (mes biscuits, je les aime GROS) et cuire pendant 8 à 10 minutes.

Latest Instagrams

© Knitbug. Template by Fearne.